Makaron Konjac Spaghetti

Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.

Makaron konjac:

– to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu

– zawiera praktycznie ZER0: kalorii i węglowodanów, wspomaga odchudzanie

– produkt 100% pochodzenia roślinnego

– może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok

– certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard)

– jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw

– jest szybki w przyrządzeniu i występuje w różnych kształtach – można po prostu wrzucić na patelnię, dodać ulubione dodatki i od razu otrzymać smaczny i zdrowy posiłek